KOMMERSIELL PRODUKTCHEF  TILL GARO AB

KOMMERSIELL PRODUKTCHEF TILL GARO AB

Publicerad 2023-01-25

KOMMERSIELL PRODUKTCHEF TILL GARO AB

I affärsområdet GARO Electrification ingår produktområdena Installation, Projekt och Tillfällig el. I denna satsning söker vi en kommersiell Produktchef som får en strategiskt viktig roll i vår strävan att ge marknaden rätt produkter. Förutsättningarna är spännande och utmanande på samma gång. Vi är idag en stark aktör på våra marknader; Sverige, Norge, Finland, UK, Irland och Polen inom den expansiva elmarknaden. Energipriserna har ökat kraftigt vilket gjort att efterfrågan ökat på de energieffektiva produkter och system som GARO erbjuder marknaden. Vi vill nu addera mer kraft för att möta marknadens förväntningar inom detta område och vår kapacitet att tillgodose den.

Rollen innebär att du blir sortimentsansvarig för utvalda produkter och tjänster inom affärsområdet Electrification. Det kräver stor lyhördhet för marknaden genom omvärldsbevakning, nätverkande och att aktivt hålla sig uppdaterad för att ta strategiskt viktiga beslut. För att lyckas i rollen kombinerar du intresse för marknad med produktkunskap. Produkterna och tjänsterna säljs normalt på alla våra marknader varför ett framgångsrikt samarbete med alla våra utländska dotterbolag är viktigt. Framtiden är mycket intressant, våra produkter blir uppkopplade och kompletteras med digitala tjänster och applikationer, som är värdeskapande för en allt mer global marknad. Detta är ett viktigt fokusområde i rollen.

I rollen samarbetar du internt med produktutveckling, marknad och sälj, dels för att bidra i utveckling och i "beställningen" av nya produkter samt att föra ut dessa till marknaden. Du blir ett viktigt kommersiellt och tekniskt stöd för försäljningen med aktiv affärs- och konceptutveckling. Det externa arbetet innefattar samarbete med flera intressenter, så som, kunder, branschorganisationer och utländska dotterbolag. Rollen innebär att du är ordförande i något Produktråd, vilken är en viktig uppgift där din förmåga att driva och koordinera forumet blir avgörande. Du rapporterar direkt till Affärsområdeschef Electrification.

Vem är du?

Vi tror att du har en bakgrund som kombinerar marknad, produkt och digitala tjänster. Genom din yrkeserfarenhet har du fått god förståelse för kommersiella frågor kring produkter med digitala tjänster och hur de når framgång på marknaden. Du har en utvecklad förmåga att samarbeta och du inser att kraften som skapas när en intern organisation eller externa parter maximerar kompetensen i en gemensam målbild är viktig. Du når framgång med ditt engagemang och din kommunikativa förmåga. Du är en modig beslutsfattare som ger ett stabilt intryck. Vi uppskattar ditt öppna, nyfikna och kreativa sinne samt din förmåga att skapa ordning och struktur under en expansiv fas.

Vi ser positivt på att du har en relevant akademisk utbildning. Har du dessutom en kommersiell bakgrund från ett teknikinriktat företag med en internationell marknad är det till din fördel. Förutom god svenska är engelskan på topp, du både talar och skriver obehindrat.

Är det dig vi söker? Då erbjuder vi en spännande roll i en framtidsbransch med fokus på hållbarhet och teknisk utveckling. 

I denna rekryteringen samarbetar GARO med FSK People. Ansvarig rekryterare är Johan Sandahl, 0370-302501. Ansök på www.fskpeople.se  Vänta inte med din ansökan, då vi arbetar löpande med urvalet. Välkommen med din ansökan!